Att installera


Att installera med Glabete är mycket enkelt. Det är dock viktigt att förutsättningarna är de rätta för limmontage.
Rengöring är det allra viktigaste att tänka på. Underlaget ska vara rent, torrt och fritt från fett och damm. Detta framgår tydligt i våra installationsavisningar som också medföljer produkten.

Vidare så måste underlaget vara bärkraftigt såsom kakel & klinker, metaller, glas, trä, betong mm.
För att kunna limma upp något måste man också ha en god fästyta. Är ytan mindre än 5
cm2 så rekommenderar vi ej att limma upp produkten. För att skapa limbarhet för produkter har vi tagit fram sk. montagebrickor för att underlätta och konvertera produkten till att bli limbar.

Ska man limma upp tyngre saker är det viktigt att dimensionera sin limyta för att uppnå den erforderliga styrkan i förbandet. Om man monterar produkter där man får en sk. hävstång så måste detta läggas till också i beräkningen samt att man tänker på hur man styr krafterna. Vill ni har tips och idéer så kontakta oss gärna så hjälper vi gärna till.

Glabete är inte bara enkelt att montera. Du kan demontera allt också utan att det efterlämnar några fläckar på underlaget (fettar inte av sig såsom vissa silikoner m.fl.)

Nu kan du enkelt fästa upp saker utan ett enda hål i väggen, inomhus såväl som utomhus. Läs gärna mer under våra montageexempel om hur du kan göra.